CO2-Laser

 

Onze Fractional CO2 Laser wordt ingezet voor een groot scala aan indicaties. Lees hieronder meer over deze veelzijdige laser.

Fractional-CO2-Laser-1024x707
Collage 2x CO2 voorhoofd

De Fractional CO2-Laser wordt ingezet bij

 

 • Vermindering van rimpels op het gelaat
 • Craquelé huid
 • Het verkrijgen van een egalere huid
 • Verstrakking van de kaaklijn contouren
 • Versteviging van de hals en onderkin
 • Het verminderen van vlekkerige pigmentatie of vale huid
 • Acne littekens in het gezicht en op het lichaam
 • Het verminderen van Striae
 • Wallen onder de ogen

Wat doet de CO2-Laser

 

Bij de fractional CO2-Laser behandeling worden via een elektronische scanner dunne stralen gebundeld laserlicht volgens een bepaald patroon naar de huid geleid.

Deze stralen worden door het vocht in de huid geabsorbeerd en veroorzaken daar een reactiewarmte. Door de snelle toename in temperatuur verdampt een deel van de bovenste laag van het huidweefsel.
Er ontstaan rastertjes van gezonde huid met puntjes “verdampte” huid ertussen.

 

Doordat maar een deel van de huid is aangedaan door de laserpuntjes ontstaat er razendsnel een herstructurering van de huid.
Het herstelmechanisme van de huid treedt snel in werking en dit zorgt ervoor dat de “downtime” na deze behandeling erg kort is.

 

Door de snelle toename in temperatuur van de huid en het onderliggend weefsel verdampt een deel van de bovenste laag van het huidweefsel en wordt in zowel de bovenste als onderhuidse laag nieuwe elastische huidcellen aangemaakt die gaan zorgen voor een frisse uitstraling, een vermindering van Rimpeltjes, littekentjes en vlekjes.

Bron: Nationaal huidcentrum

Na de Fractional CO2-Laser behandeling

Direct na de behandeling ziet u kleine rastertjes op uw huid die nog min of meer dezelfde kleur hebben als uw huid.
De dag na de behandeling zijn deze rastertjes rood en worden kleine korstjes.
Dag 2 na de behandeling kan de huid nog iets roder zijn maar ook al wat bruin kleuren (lichte korstvorming).
Vanaf dag 3 vallen de korstjes er langzaam aan af en ziet u een nieuwe huid tevoorschijn komen.
De korstjes mag u er absoluut niet afhalen. Dit om risico op littekentjes te voorkomen. De korstjes vallen er vanzelf af. Na ongeveer een week is in de meeste gevallen nagenoeg niets meer te zien.
Uw huid is nog in herstel en het eindresultaat is pas na ongeveer na een aantal dagen tot een week vanzelf af. Onder de korstjes ontstaat de nieuwe jonge huid.

 

Het is belangrijk de huid de eerste paar dagen goed te hydrateren maar niet te weken. Daarna 3 keer per dag de aanbevolen (oog)crème gebruiken die dun wordt opgebracht en goed wordt uitgestreken. Indien u naar buiten gaat, moet u de oogleden een paar keer per dag insmeren met de aanbevolen crème met factor 30. Als de zon schijnt, adviseren wij, bij een ooglidcorrectie of kraaienpootjes behandeling, een zonnebril te dragen. Bij onvoldoende bescherming van de behandelde huid bestaat namelijk de kans op blijvende pigmentatie van de huid.

 

 • De dag van de behandeling mag u niet sporten of de huid koelen/weken
 • De 1e week niet in de sauna, zwembad of infrarood.
 • Liefst 1 week geen make-up op de behandelde zone.
 • De eerste 4 weken na de behandeling mag u niet in de zon, of onder de zonnebank en smeert u dagelijks SPF30.
 • De huid is rood na de behandeling. In de meeste gevallen vermindert dit in 3-6 weken. In sommige gevallen kan de roodheid langzamer verdwijnen. Het kan zelfs 3-12 maanden duren voordat het volledig is verdwenen. Helaas is niet van te voren in te schatten hoe lang de roodheid bij u zal duren.

 

Na 8 weken kan een eventuele vervolgbehandeling plaatsvinden.

MENU