Tatoeage verwijderen met Laser

Joanne Stellingwerf 1x PICO

Intakegesprek en eerste behandeling met Laser.

 

Voorafgaand aan een door u gewenste behandeling vindt een Intakegesprek plaats.
Na deze intake kan desgewenst gelijk de eerste behandeling plaatsvinden. De intake samen met de eerste behandeling duurt 30 – 45 minuten. Tijdens deze intake wordt gekeken naar uw wensen en vragen.
Alvorens te behandelen wordt ook nauwkeurig gekeken of er redenen zijn om u niet te behandelen, de zogenaamde contra-indicaties.

Voorzorgsmaatregelen

3-4 weken voor de behandeling niet in de zon, zonnebank of zelfbruinende crèmes gebruiken.
De week voor de behandeling niet scrubben en geen microdermabrasie of peeling toepassen.
Het is belangrijk dat uw huid ongeveer de eigen huidskleur heeft op de dag van de behandeling.
Draag geen make-up.

De Laser behandeling.

Na het reinigen van de huid en het beschermen van de ogen worden er met de laser, laserpulsen afgeschoten op de tatoeage.

 

Omdat de laserflits alleen door de inktdeeltjes wordt geabsorbeerd, tast de behandeling het omliggende weefsel niet aan. Heel soms verandert de tatoeage-inkt onder invloed van het laserlicht van kleur. Zo kan een rood verkleurde wenkbrauw ineens weer bruin worden. Ook dan wordt de huid of de gezondheid niet aangetast en is de behandeling dus veilig.

 

Meteen tijdens de behandeling kan er wat roodheid en lichte zwelling optreden. Dit neemt in de dagen na de behandeling langzaam af. Ook kunnen er wat korstjes onstaan. Dit is vergelijkbaar met als Permanente Make-up gezet wordt.

 

U draagt tijdens de behandeling een speciale Laserbril om uw ogen tegen het felle licht te beschermen.  De behandelingen zijn over het algemeen zeer goed vol te houden en duren kort.

Gedurende een paar uur na de behandeling kan er een zonnebrandachtig gevoel in de huid aanwezig zijn. U mag koelen met een coldpack.

Na de Laser behandeling.

U mag 3-4 weken geen zon op het behandelde gebied toelaten. Gaat u naar buiten met zonnig weer smeer dan met een sunblock (risico op verbranding en op tijdelijke hyperpigmentatie of hypopigmentatie is namelijk aanwezig)!

Aantal behandelingen

Er zijn gemiddeld 1-4 behandelingen nodig om PMU geheel te laten verdwijnen.
Het aantal behandelingen is afhankelijk van verschillende factoren:

 

  • hoeveelheid en type pigment
  • diepte waarin de pigment zich bevindt
  • de kleur van de wenkbrauwen
  • hoe lang geleden de PMU is gezet
  • gevoeligheid van de huid en huidtype

 

Het is helaas niet mogelijk om van te voren in te schatten of de PMU voor 100% verwijderd kan worden. Tussen de behandelingen zitten gemiddeld 7 tot 10 weken. Het lichaam heeft deze tijd nodig om de losgeraakte inktdeeltjes af te voeren en de huid te laten herstellen.
Het is niet zo dat een tatoeage sneller verdwijnt als er sneller achter elkaar wordt behandeld. Sterker nog, de kans op pigmentatie en/of littekenweefsel kan daardoor toenemen.
Te vroeg opnieuw behandelen op een te dunne huid kan littekenweefsel veroorzaken.

Bijwerkingen

Het verwijderen van Tatoeages met onze lasertechniek is een veilige behandelmethode, echter is er altijd een kleine kans op bijwerkingen.
In uitzonderlijke gevallen kan er hyperpigmentatie (bij donkere huid kleurt het behandelde gebied wat donker) of hypopigmentatie ( het behandelde gebied blijft wat lichter) optreden. Meestal verdwijnt dit na een aantal maanden vanzelf.

MENU