De basis van het VP3-voedingsprogramma.

 

U eet elk uur een kleine maaltijd met een gelijke samenstelling van Koolhydraten, Vetten en Eiwitten.
De speciaal samengestelde maaltijden vervangen tijdelijk uw eigen dagelijkse voeding.
Het is geen honger dieet maar een voedingsprogramma dat uw lichaam stimuleert tot een verhoging van de stofwisseling en verbranding. 

Alle dagelijkse benodigde voedingsstoffen, vitaminen en mineralen zitten in het voedingsprogramma.

 

De kracht van het VP3-voedingsprogramma.

 

Ieder uur een uitgebalanceerde maaltijd.
De regel is: elk uur eten = elk uur fitter!
Ieder uur kleine porties eten = continue verbranden.
U hebt geen hongergevoel.

 

Het werkingsprincipe van VP3 is als volgt:

 

– Lage calorie-inname: u verbrand meer dan u inneemt;·
– Doordat u ieder uur eet blijft uw bloedsuikerspiegel constant.
– Een constant bloedsuikerspiegel betekent: geen hongergevoel.
– Continu eten = Continu verbranden.
– VP3-voeding is uitgebalanceerd; u krijgt voldoende voedingsstoffen binnen
– De vloeibare maaltijden bevatten veel vitaminen & mineralen.
– Gebruikersvriendelijk: u kunt het programma overal makkelijk volgen.

Voor wie is VP3 geschikt?

 

In principe is het  VP3-stofwisselingprogramma geschikt voor iedereen die wil afvallen, ontgiften of die zichzelf fitter en vitaler wil voelen.
Tijdens het volgen van het VP3-programma daalt het aantal calorieën dat u per dag binnenkrijgt naar ongeveer 700-900 kilocalorieën.
U eet uitgebalanceerde voeding met een vaste verhouding koolhydraten, eiwitten en vetten die voldoet aan de richtlijnen van het voedingscentrum in Nederland.Doordat uw bloedsuikerspiegel tijdens het volgen van het VP3-programma min of meer constant wordt kunt u gewicht verliezen en lichaamsvet verbranden en gaat uw basaal metabolisme (= ruststofwisseling) omhoog. Dit voorkomt het Jojo-effect.

Klinkt VP3 als de oplossing voor u?

Maak direct een afspraak

images (2)

In Nederland wordt het VP3-voedingsprogramma sinds 2001 aangeboden en staat onder supervisie van T. Norbart (arts)..

Bekijk de officiële website
vp3-logo

Meer weten over het VP3-voedingsprogramma? VP3 heeft een informatieboekje gemaakt en is nu te downloaden in een PDF.

Download VP3 Instructie boekje

Een eerste VP3 consult.

Tijdens het eerste consult wordt uw persoonlijke en medische situatie uitvoerig besproken. Er wordt gekeken naar uw beweegredenen om iets aan uw gezondheid en eventueel overgewicht te doen en uw doelen worden besproken. Tijdens het consult worden diverse metingen en onderzoeken verricht:
  •  u wordt gewogen;
  • er wordt een BIA meting gedaan (deze meting laat o.a. de verdeling van het vetgehalte, vochtgehalte, spiermassa en uw BMR zien.
  • het cholesterolgehalte en de bloedsuikerspiegel wordt bepaald.
  • de bloeddruk wordt gemeten.
Als alles in kaart is gebracht worden de uitslagen van de onderzoeken met u besproken en wordt gekeken hoe u uw doel het beste kunt bereiken.
Indien u ervoor kiest met het VP3-programma te gaan starten dan krijgt u gelijk voor 2 weken producten mee.
Na 2 weken komt u terug voor een controle consult.

 

2e consult (2 weken nadat u met het VP3-programma bent gestart).

Tijdens het 2e consult worden alle bovengenoemde metingen herhaald, krijgt u praktische instructies en kunt u al uw vragen stellen. Door de diverse metingen wordt duidelijk wat er in de tussentijd verbeterd is in uw lichaam en hoeveel vetmassa u bent verloren. Uw lichamelijke gesteldheid wordt nauwkeurig in de gaten gehouden en aan de hand van de uitslagen kan een traject, indien nodig, bijgestuurd worden.Het is van groot belang om tijdens het volgen van een traject regelmatig op controle consult te komen.

 

Controle consult (eens in de 2-6 weken).

Tijdens de kortere consulten ter controle wordt u gewogen en wordt een BIA meting gedaan. De uitslagen en uw resultaten worden met u besproken. Er is gelegenheid om vragen te stellen en zaken te bespreken.
Een kort vervolgconsult duurt gemiddeld 20-30 minuten

Kinderen en VP3.

Het VP3-voedingsprogramma kan ook goed worden ingezet bij kinderen van 10 jaar of ouder die moeite hebben met afvallen of neigen naar overgewicht.
Het vervangen van enkele maaltijden per dag door VP3-voeding (bijvoorbeeld het ontbijt en de gebruikelijke tussendoortjes) kan er al voor zorgen dat uw kind aanzienlijk minder calorieën binnen krijgt op een dag, waardoor het gewicht verliest.Maak altijd eerst een afspraak met de VP3-therapeut voor een Intakegesprek en uitvoerig onderzoek alvorens u VP3-producten bij uw kind gaat inzetten. Alleen op deze manier kunt u met een gedegen advies aan de slag.

 

Hoe wordt u begeleid?

U bepaalt zelf of en hoe u begeleid wilt worden. Het kan zijn dat u behoefte heeft aan intensieve begeleiding maar als dat niet het geval is en u alleen zo nu en dan een controle moment wilt is dit ook mogelijk. Ik pas mij aan aan uw specifieke wensen.
Begeleiding vindt plaats middels een consult, telefonisch of via e-mail. Belangrijk is dat u eventuele problemen en vragen direct bespreekt. Alleen zo kunt u optimaal begeleid worden tijdens uw traject.
Eventuele medische vragen kunnen ook aan de VP3 arts worden voorgelegd.

Na-traject

Als u uw doel hebt bereikt wordt u goed begeleid in het na-traject.
Middels een opbouw schema / de stabilisatiefase, gaat u terug naar een persoonlijk voedingsadvies met een voorbeelddagmenu dat is afgestemd op uw BMR (= basaal-metabolisme / rust-stofwisseling) zodat u de rest van uw leven kunt genieten van heerlijk eten, een gezond en vitaal lichaam en een gezond gewicht.

MENU